تعریف کلی مهاجرت و روش های مهاجرت به اروپا
مهاجرت به اروپا : مهاجرت خارجی، مهاجرتی است که بین کشورها انجام می شو دو مهاجران از کشوری به کشور دیگر مهاجرت میکنند. برخی مهاجرتهای خارجی باهدف دستیابی به منابع طبیعی و ثروت یا دستمزد و رفاه بیشتر صورت میگیرد که به آن مهاجرت اختیاری میگویند. در اینگونه مهاجرتها غالباً کشور مبدأ دچار مشکلات اقتصادی است.
اخذ مهاجرت تحصیلی در اروپا و اخذ اقامت از طریق تحصیل
مهاجرت تحصیلی یا مهاجرت دانشجویان (Student migration) یکی از روشهای مرسوم برای مهاجرت به شمار میرود. مهاجرت تحصیلی در واقع تحصیل در دانشگاهها یا موسسات آموزشی خارج از کشور و اقامت دائم در آن کشور بعد از اتمام تحصیل است.
این نوع از مهاجرت (مهاجرت تحصیلی) میتواند شرایط به مراتب بهتری را برای مهاجران فراهم آورد. زیرا با ورود به دانشگاههای معتبر و کسب مدرک دانشگاهی در کشور مورد نظر، شانس پیدا کردن کار به عنوان یک نیروی ماهر به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت و این موضوع میتواند موجب تسریع فرآیند دریافت اقامت دائم شما باشد.
مهاجرت کاری به اروپا و اخذ اقامت اروپا
مهاجران ترجیح می دهند هر چه سریع تر به منبع درآمد خوب برسند و ثبات در زندگی داشته باشند. به همین دلیل، از طریق مهاجرت کاری اقدام می کنند. به علاوه، این روش به عنوان روشی کم هزینه برای دستیابی به اقامت محسوب می شود.
قوانین دریافت ویزای کاری در هر کشوری متفاوت است و باید بررسی کاملی از شرایط مهاجر، شرایط کاری آن کشور، نرخ بیکاری در آن، درآمد مشاغل گوناگون، روند اخذ اقامت و غیره مورد توجه قرار گیرد.
مهاجرت سرمایه گذاری در اروپا و انواع آن
اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری یکی از روش های مهاجرت به کانادا و برخی کشورهای اروپایی است. در این روش مهاجرتی، فرد متقاضی با سرمایه گذاری مبلغ مشخصی پول در کشور مقصد، برای مدتی معلوم حق برداشت و درخواست سود از آن را ندارد؛ در عوض در این مدت می تواند اجازه اقامت در آن کشور را داشته باشد.
در این روش مهاجرت، علاوه بر خود فرد، همسر و فرزند و در برخی کشورها، والدین وی نیز می تواند در کشور مقصد اقامت داشته باشند. پس از اتمام دوره پنج ساله، درصورتی که فرد متقاضی تخلفی نداشته و مالیات را به موقع پرداخت کرده باشد، می تواند اقامت خود را تمدید نماید.
اخذ تابعیت از طریق تولد فرزند در اروپا
کسب تابعیت در هر کشوری توسط دو معیار خون و خاک صورت می گیرد و بعضی از کشورها براساس در نظر گرفتن هر دو معیار به متقاضیان گواهی تابعیت یا شهروندی ارائه می دهند. متقاضیان در صورتی می توانند در کشور مورد نظر از طریق معیار خون به عنوان شهروند محسوب که مادر یا پدرشان تابع یا اهل آن کشور باشند. متقاضیان در صورتی از طریق معیار خاک شهروند یک کشور محسوب می شوند که در آن کشور به دنیا بیایند و قبل از 18 سالگی اقدام به دریافت تابعیت کنند.
پیشنهاد شغلی
یکی از بهترین شرایطی که شخص به وسیله آن می تواند مهاجرت و اقامت اروپا را بدست آورد، یافتن یک کارفرما با تبعه کشور مقصد می باشد که بتواند از وی پیشنهاد شغلی دریافت نماید . البته اعطای دعوتنامه کاری به نیروی کار خارج از اتحادیه اروپا توسط کارفرمای اروپایی ، دشواری هایی به همراه دارد که به همین دلیل ، برخی کارفرمایان اقدام به جذب نیروی خارجی خارج از اتحادیه نمی کنند. به طور کلی کارفرما در ابتدا باید شغل مورد نظر را به مدت 3 ماه در کشور خود آگهی کند تا در صورت امکان ، نیروی کار از همان کشور جذب شود . در صورت عدم جذب نیروی کار بومی ، موقعیت شغلی باید در اتحادیه اروپا آگهی شود تا نیروی کار از بین کشورهای عضو اتحادیه جذب شود . در صورتی که باز هم شخصی جذب نشد ، کارفرما می تواند از خارج از اتحادیه نیرو جذب نماید. با توجه به اینکه پروسه آگهی شدن شغل بیش از 6 ماه به طول می انجامد و احتمال پیدا شدن نیروی کار بومی در اتحادیه اروپا هم وجود دارد ، شانس نیروی کار خارجی در به دست آوردن موقعیت شغلی مورد نظر پایین می باشد . البته در برخی موارد همچون اقدام برای بلوکارت (Blue Card) این امکان وجود دارد که افراد متخصص با دریافت حقوق مشخص شده بتوانند سریع تر اقدام نمایند .
جستجوی کار
برخی کشورهای اروپایی از جمله آلمان و اتریش این امکان را فراهم آورده اند تا افرادی که در خارج از اتحادیه اروپا بوده و امکان ورود به این کشورها را ندارند، با یک ویزای 6 ماهه به آلمان و یا اتریش ورود پیدا کرده و برای دستیابی به شغلی مناسب ، در خاک این کشور به دنبال کارفرما باشند. افراد در این مدت باید برای کار خود قرارداد حداقل یک ساله منعقد کرده و حقوقی مشخصی دریافت نمایند ؛ در غیر این صورت با پایان دوره 6 ماهه بایستی به کشور خود بازگردند . با توجه به اینکه نرخ بیکاری در کشورهای آلمان و اتریش در حدود 4 درصد می باشد، شانس کاریابی در این کشورها برای متقاضیان متخصص بالاست . لازم به ذکر است که افراد برای اخذ این ویزا بایستی از شرایط لازم برخوردار باشند. از مهم ترین عوامل کسب این ویزا می توانیم به تحصیلات ، سن ، سابقه کاری و سطح زبان متقاضی اشاره نماییم . جالب است بدانید که برخی رشته های مهندسی از قبیل مهندسی IT ، مکانیک ، برق ، مخابرت و… با توجه به نیاز بالای این کشورها به نیروی کار در زمینه های یاد شده ، شانس بالاتری برای یافتن کار در این کشورها خواهند داشت .
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.